دسته‌بندی نشده

شیارزن چیست و انواع کاربرد آن در مشاغل

wall chaser and its application

شیارزن چیست؟

شیارزن وسیله‌ای از خانواده‌ی ابزار برقی است که دارای قدرت برش و ایجاد شیار در دیوار است. در صنعت ساختمان جهت کارهایی چون برق کشی از این ابزار استفاده می‌شود. ابزار برقی شیارزن علاوه بر این در کارهایی چون کندن مسیر عبور انواع لوله، برش کف و دیوار برای قوطی برق و همچنین جای لوله کاربرد دارد. شیارزن عمل برش را با سرعت و قدرت بالا انجام می‌دهد.

در بازار دو نوع شیار زن دو تیغ و یک تیغ موجود است که از هر کدام از آن‌ها در کار مخصوصی بکار برده می‌شود. از قابلیت‌های شیار زن دو تیغ امکان تنظیم اندازه برش است. این ابزار برقی توانایی جمع آوری گرد و غبار حاصل از ایجاد شیار را نیز دارد. برخی از شیار زن‌ها جهت مشخص نمودن خط برش از نشانگر لیزری برخوردارند.

ویژگی های دستگاه شیارزن

قسمت‌های تشکیل دهنده شیارزن شامل صفحه گرانیت‌بر، گیر بکس، بلبرینگ٬ موتور و کلید ضد غبار است. شیار زن اصل دارای گارد محافظتی از جنس آلومینیوم است که در حین عمل برش ذرات گرد و غبار را بیرون می‌دهد. موتور قدرتمند این ابزار برقی از آرمیچر و بالشتک استاندارد است که توسط دستگاه‌های تمام اتوماتیک ساخته شده‌اند.

بدنه‌ی این دستگاه به‌گونه‌ای طراحی شده است که کاربر با گرفتن دسته‌ی دی شکل آن هم قدرت کنترل وسیله را دارد و هم اینکه در اثر کار کردن طولانی مدت خسته نمی‌شود. دستگاه شیارزن اصل علاوه بر استحکام و مقاومت بالا در برابر ضربه از دو عدد صفحه گرانیت‌بر رایگان برخوردار است. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این محصول رونیکس استارت نرم با دقت فراوان در حین کار است. علاوه بر این محافظت از استارت مجدد و تعویض آسان دیسک از دیگر ویژگی‌های این ابزار برقی است. برای کار با دستگاه شیارزن نیازی به اعمال نیروی کاربر نیست. بلکه تنها با وارد آوردن نیروی ناچیزی دستگاه کار برش را اجرا می‌کند.

wall chaser and its application in the construction industry 2

قابلیت‌های دستگاه شیارزن

این دستگاه قابلیت تنظیم پهنا و عمق برش را دارد بنابراین از دقت بالایی برخوردار است. هرچه قدرت موتور و سرعت چرخش تیغه بالا باشد دستگاه از قدرت بالایی برخوردار است. هنگام کار با ابزار برقی به عنوان یک وسیله‌ی برش دهنده باید نکات ایمنی را رعایت کرد. در هنگام کار با این ابزار برقی باید از گارد حفاظتی استفاده کرد. در صنعت ساختمان برای قرارگیری لوله و کابل‌ها در داخل دیوار و یا کف از ابزار برقی شیارزن استفاده می‌شود.

به وسیله‌ی این دستگاه لوله‌ها و کابل‌ها از دید مخفی می‌شوند. قبل از آنکه این دستگاه وارد بازار شود برای انجام کارهای مربوطه از چکش و قلم استفاده می کردند که در این صورت علاوه بر پایین بودن دقت و کیفیت کار باعث ایجاد خسارات فراونی می‌شد. در مورد ایجاد شیار در مواردی مانند دیوار گچی به دلیل عدم سختی بسیار کم امکان روش قدیمی تا حدودی وجود دارد اما برای دیوار و کف‌های سخت باید حتما از شیارزن استفاده کرد.

نکات مهم در خرید شیارزن

  • از مهم ترین نکاتی که لازم است در هنگام خرید این دستگاه مورد توجه قرار گیرد، توان و قدرت آن است. هر چه  قدرت دستگاه بالاتر باشد، از قیمت بالاتری نیز برخوردار است.
  • دومین موردی که از اهمیت بالایی در هنگام تهیه این دستگاه برخوردار می باشد، سرعت آن است. سرعت دستگاه باید به گونه ای باشد که کاربر بتواند به راحتی از آن استفاه نماید.
  • اکثر شیارزن ها به محفظه ضد گرد و غبار مجهز شده اند. برخورداری از این محفظه از ورود گرد و غبار به داخل دستگاه جلوگیری می کند و طول عمر آن را بالا می برد.
  • سایز و ابعاد شیارزن تأثیر مستقیمی در قطر صفحه برش دستگاه دارد. صفحات برش ۱۲۵ و ۱۵۰ میلی متری بسیار رایج و پرکاربرد هستند و از آن ها برای کارهای ساختمانی استفاده می شود. بزرگترین سایز این صفحات برش به قطر ۲۳۰ میلی متر می باشد.
  • طراحی ارگونومیک و استاندارد یکی دیگر از مهم ترین نکات در خرید هر دستگاهی محسوب می شود. یک شیارزن باید مطابق با استانداردهای جهانی طراحی شود و از ساختاری ارگونومیک به خصوص در قسمت دسته برخوردار باشد تا کاربر به راحتی از آن استفاده نماید.

جمع بندی نهایی

اکنون که با شیارزن و ویژگی های آن آشنا شدید، باید بگوییم که در حال حاضر با توجه به نیاز کاربران شرکت های داخلی و خارجی بسیاری این محصول را طراحی و تولید کرده اند. از محبوب ترین برندهای تولیدکننده این محصول می توان به دیوالت، ماکیتا، رونیکس، کرون و … اشاره کرد. شما می توانید انواع شیارزن را در وبسایت رسمی آی تی ابزار این شرکت و در دسته بندی فرز برقی مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *